AVUI FA 21 ANYS QUE ENS VA DEIXAR ENRIC VALOR

El 13 de gener de l’any 2000 ens deixava Enric Valor (Castalla 1911- València 2000), membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i reconegut escriptor, folklorista i gramàtic. Recordem que la Delegació d’Alacant de l’IEC va fundar una biblioteca en la seua memòria.

 

La Biblioteca Enric Valor és un centre bibliogràfic especialitzat que posa a disposició  dels estudiosos el fons editorial de l’Institut d’Estudis Catalans i que compta, a més, amb una secció dedicada a la figura d’Enric Valor, on es pot trobar la majoria de les obres de l’autor, com documentació personal diversa cedida per la família Valor i per altres persones properes a l’escriptor.

L’origen d’aquesta biblioteca especialitzada es troba en la signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat d’Alacant (UA) i l’IEC, pel qual aquesta última institució va fer donació, per partida doble, de tot el seu fons bibliogràfic propi a la UA. Així, un exemplar de cada unitat del fons s’ha anat distribuint temàticament entre els diferents centres bibliotecaris de la Universitat d’Alacant, i un altre s’ha concentrat, repartit per col·leccions, a la nova biblioteca de la Seu Universitària. Se’n pot consultar el catàleg telemàticament a través de la pàgina web de les biblioteques universitàries de la UA.

L’edifici que acull la nova biblioteca havia estat seu de l’Escola de Comerç d’Alacant, institució on Enric Valor va realitzar els seus estudis de peritatge mercantil. La Biblioteca Enric Valor, a part de fons de l’escriptor, conté uns 2.500 volums editats per l’IEC, datats a partir de 1913 i distribuïts fonamentalment en les cinc seccions: la Historico-Arqueològica, la de Ciències Biològiques, la de Ciències i Tecnologia, la Filològica, i la de Filosofia i Ciències Socials. A part d’aquestes seccions, el fons de l’IEC conté també una secció de Publicacions Generals i una altra de coedicions amb altres entitats.

La Biblioteca Enric Valor acull, a més, diverses activitats organitzades per la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Horari: Actualment la Biblioteca està tancada a causa de la situació sanitària. Però es pot visitar de dilluns a divendres, sol·licitant cita prèvia a alacant@iec.cat

 

Coordinadora

Lliris Picó

 

Col·labora

Seu Ciutat d’Alacant

 

Organitza

Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans.

Institut d'Estudis Catalans

Activitats programades
  • No hi ha novetats