Club de Lectura 28 de novembre amb Francesc Viadel

Aquest 28 de novembre tanquem el Club de Lectura de 2020 amb la visita virtual de Francesc Viadel, amb qui parlarem del llibre La gran depuració. Catalanistes, marxixtes, nazis, jueus i traïdors. Demuntant l’anticatalanisme espanyol.

Serà a les 18.30 h, com cada últim dissabte de mes, via telemàtica.

Més informació alacant@iec.cat

Podeu trobar el llibre a les nostres llibreries de proximitat (80 Mundos,  Pinchon d’Alacant, Chus Llibres de Sant Joan, La Vila Llibres o Papeleria Adri’s de Sant Vicent del Raspeig, entre altres).

“Guardonat amb el Premi Joan Coromines 2014 d´Investigació Històrica i Filològica, Viadel presenta un recorregut vibrant, d´excitada indignació intel·lectual, pel discurs de l´anticatalanisme espanyol. La negativa a assumir el caràcter pluricultural, plurilingüístic i plurinacional de l´Estat espanyol amb totes les conseqüències obeeix a raons profundes i té una llarga història. Ací s´expliquen les claus d´una actitud excloent que tendeix a la depuració, és a dir, a la pretensió de mantenir una hegemonia política mitjançant la marginació dels desafectes, discrepants, dissidents o, simplement, dels «altres». Si el cas valencià ha estat paradigmàtic, i ha tingut conseqüències devastadores per a la substància civil de la societat valenciana, l´anticatalanisme té efectes també profundament desestabilitzadors i insidiosos, en primer terme per a Catalunya, que afecten greument la convivència hispànica i la possibilitat d´un encaixament respectuós.” (Text de La Central).

Si voleu llegir-ne una ressenya, us recomanem la de Sal·lus Herrero al diari La Veu: https://www.diarilaveu.com/veu/43211/la-gran-depuracio-de-francesc-viadel

 

Activitats programades
  • No hi ha novetats