Presentació de la GBU a la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Delegació d’Alacant de l’IEC

El proppassat 17/02/2020 vam concelebrar un acte memorable per molts anys:

Presentació de la

Gramàtica Essencial de la Llengua Catalana

i de la

Gramàtica Bàsica i d’Ús de la Llengua Catalana

publicades per

l’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS (Secció Filològica) [ IEC SF ], 2019.
Vam gaudir del privilegi de la presència i intervenció la brillant Coordinadora de les dues obres, la

PROFA. DRA. M. JOSEP CUENCA
(Secció Filològica de l’IEC-SF, Catedràtica d’Universitat de la Universitat de València)

La Sala d’Actes de l’Edifici Germà Bernàcer va estar plena de gom a gom.
Molt estudiants presents: quina sort poder assistir a aquests actes amb ponents que, com la Profa. Cuenca, són models de magisteri filològic i lingüístic al més alt nivell internacional. A més professors del Dept. de Filologia Catalana i de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana [IIFV]) [Dres. Maribel Guardiola, Sandra Montserrat i Caterina Martínez, Drs. Carles Segura, Vicent Beltrán, Jordi Antolí, Josep Vicent Garcia Sebastià] i tècnics lingüístics –vers lingüistes aplicats– del Servei de Llengües de la UA van viure de primera mà les explicacions de la ponent i van remarcar amb la seua presència la significació de l’acte.

Realment l’acte va estar una concelebració al més alt nivell institucional.
Va estar possible –i n’és exemple– de l’alta capacitat de cooperació de les institucions acadèmiques valencianes quan desenvolupen sinèrgies efectives i donen valor afegit solemne a actes acadèmics com aquest:
Departament de Filologia Catalana, Facultat de Filosofia i Lletres, IIFV, Vicerectorat de Cultura, Llengües i Esport de la UA (Servei de Llengües), i la Delegació de l’IEC a Alacant. La representació respectiva d’aquestes institucions va estar encarnada en les persones de la Profa. Dra. Marinela García, Profs. Drs. Juan Francisco Mesa, Antoni Mas, Dari Escandell, Carles Cortés i Vicent Martines.

Agraïm de cor la inestimable col.laboració de la “cancellera” de la Delegació de l’IEC a Alacant, Profa. Lliris Picó, i del també escriptor Josep de Sílim.

Un acte del tot memorable per molts anys.

 

Activitats programades
  • No hi ha novetats