El catedràtic Vicent Martines elegit nou Delegat del l’IEC a Alacant

El catedràtic Vicent Martines, elegit nou delegat de l’IEC a Alacant

Vicent Martines, doctor en filologia catalana i doctor europeu en traducció i interpretació de llenguatges generals, literaris i específics per la Universitat d’Alacant, ha estat elegit nou delegat de l’Institut d’Estudis Catalans a Alacant. Martines substitueix Brauli Montoya, que ha estat delegat d’aquesta seu des que es va obrir, l’any 2005.

El nou delegat és catedràtic de filologia catalana i investigador principal de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa Institut Virtual Internacional de Traducció (ISIC-IVITRA) de la Universitat d’Alacant, on també va fundar la Seu Universitària de la Nucia —de la qual n’és director actualment— i la Seu Universitària de Xixona. És membre numerari de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i acadèmic corresponent a Alacant de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Martines ha rebut com «un grandíssim un honor i una gran responsabilitat que una institució de màxima referència per a la cultura, ciència i llengua catalana» hagi confiat en ell per al càrrec. Espera, ha explicat, «estar a l’alçada de l’anterior delegat, el professor Brauli Montoya, que, amb el concurs de Lliris Picó, ha fet una tasca molt important». Picó, secretària de l’IEC a Alacant, acompanya Martines en aquesta nova etapa.

El nou delegat vol fugir de personalismes i treballar «en pro de la generalitat de coneixements que conté l’IEC», així com «esdevenir un pont per acostar la cultura a la societat civil, les institucions, les autoritats i els parlants del sud del domini lingüístic de la llengua catalana, i fer-ho, sempre, amb la participació de tots aquests interlocutors», ha reblat.

Activitats programades
  • No hi ha novetats