Presentació de les noves paraules que s’incorporen al DIEC

Presentació de les noves paraules que s’incorporen al DIEC

Aquest any s’hi han introduït cinquanta-dues paraules noves i se n’han modificat prop de dues-centes

 

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) us convida a la presentació pública anual de les principals novetats que s’incorporen al Diccionari de la llengua catalana de l’IEC (DIEC). Aquest cop s’hi han introduït cinquanta-dues paraules noves i se n’han modificat prop de dues-centes. Algunes d’aquestes novetats són paraules que en poc temps han passat a formar part del lèxic comú habitual, com coronavirus, covid o cribrar i cribratge. Però l’important conjunt de novetats abraça moltes altres àrees temàtiques.

Quines paraules més s’incorporen al diccionari? Com i per què se’n modifiquen prop de dues-centes? Com funciona l’actualització del DIEC? Són algunes de les preguntes que tindran resposta en la presentació pública anual de l’actualització del diccionari, que tindrà lloc el dilluns 29 de novembre, a les 10.30 h, en format dual: es podrà seguir presencialment a la Sala Prat de la Riba de l’IEC o bé virtualment mitjançant la plataforma Zoom.

Intervindran en l’acte el president de la Comissió de Lexicografia de la Secció Filològica, Josep Martines, i Magí Camps i Màrius Serra, membres d’aquesta mateixa secció.

Podeu confirmar la vostra assistència a l’acte enviant un correu electrònic a sf@iec.cat.

 

Activitat Presentació anual de les noves paraules que s’incorporen al DIEC
Data Dilluns 29 de novembre
Lloc Sala Prat de la Riba de l’IEC / Zoom
Hora 10.30 h

 

 

Barcelona, 25 de novembre de 2021

Activitats programades
  • No hi ha novetats