Els nostres divulgadors científics i culturals XI: Jonatan Penalba

Jonatan Penalba

 

(L’Alcúdia. Ribera alta 1991)

Artísticament, educat per Pep Moreno (Albaes) i Victòria Sousa, “Victorieta” (Cant d’Estil), des dels 16 anys forma part del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent. Amb aquesta formació ha actuat en diversos festivals a Segòvia, Salamanca, Ciudad Real, Albacete, Mallorca, infinitat de viles i ciutats valencianes, entre les quals cal destacar, per exemple, actuacions al Gran Teatre de Xàtiva i al Gran Teatre d’Alzira, i a la ciutat de València a llocs com les Drassanes, el Teatre Principal, el Palau de la Música, el Museu d’Etnologia o la plaça de l’Ajuntament.

En els darrers temps, Penalba s’ha introduït  també en el món del folk i són recordades les seues participacions en el “Cant al ras” (trobada de cant a Massalfassar) i les seues aparicions en concerts de Pep Gimeno “Botifarra”, amb qui col·laborà també, l’any 2017 en l’espectacle “Veus populars”, acompanyant altres els cantaors com Hilari Alonso i Xavi de Bétera.”.

El seu primer disc en solitari, De soca-rel, és un treball on aborda la música tradicional amb aires renovats i actuals. En ell barreja instruments tradicionals i moderns, i temes clàssics contemporanis (com Tio Canya, d’Al Tall), amb el cant de batre, el fandango i la jota.

Més informació:

https://jonatanpenalba.wordpress.com/

Activitats programades
  • No hi ha novetats