Curs La Ciència pren la paraula: Els problemes socials de les pseudociències.

V Curs Internacional La Ciència pren la Paraula: els Problemes Socials de les Pseudociencias en l’Era de la Informació

La iniciativa compleix amb el deure la Universitat i el dret humà de la població a tenir accés a la cultura científica

 

Cartell_ciènciaAlacant. 26 de juliol de 2017

Amb l’objectiu de fomentar i fer créixer la cultura científica entre la societat, la Universitat d’Alacant acull el V Curs Internacional «La ciència pren la paraula: els problemes socials de les pseudociències en l’era de la informació», que se celebrarà del 6 al 8 de setembre de 2017.

El curs inclou un ampli programa que donarà cabuda a temes com els transgènics o l’emissió de radiofreqüències en relació a la salut o el medi ambient; la comunicació de la ciència; els mites sobre els extraterrestres respecte a la construcció de grans obres faraòniques de l’antiguitat; la por als químics i el seu origen; les sectes 2.0; el càncer i l’envelliment; la ciència i l’accés a ella com a dret humà, etc.

Per a tot açò es comptarà amb divulgadors i investigadors científics com Daniel Torregrosa, José Pío Beltrán, Alberto Nájera López o la doctora honoris causa per la UA i directora del CNIO, María Blasco Marhuenda.

Isabel Abril, catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant i divulgadora científica, organitzadora del curs juntament amb José Manuel Gómez Soriano, de la UA, i Rafael Garcia Molina de la Universitat de Múrcia, assenyalava en una edició passada com l’interès per distingir ciència de pseudociències és comú a totes les edats i condicions, i apuntava que «l’any passat vam tenir alumnes d’instituts, de la Universitat Permanent, estudiants de totes les branques del saber universitari. La transversalitat del curs i els seus assistents afavoreix la discussió i la posada en comú de conclusions».

Plantejat per a professionals tant de ciències com de lletres, inclou un temps de discussió després de cada conferència perquè tots els assistents puguen preguntar i donar la seua visió dels temes que s’hi tractaran. Es podrà realitzar de forma presencial, no presencial i no presencial en diferit, segons es trie a través de la pàgina d’inscripció de cursos d’estiu de la Universitat d’Alacant.

Patrocinat per la Càtedra Telefònica: Impacte de les Tecnologies del Llenguatge Humà en la Inclusió Social; el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA; l’Institut d’Estudis Catalans i ARP-Societat per l’Avanç del Pensament Crític.

Més informació:

https://gplsi.dlsi.ua.es/lacienciaprenlaparaula/

 

 

Activitats programades
  • No hi ha novetats