Comença una nova edició del Pati de la Ciència

Dijous pròxim, 2 de juliol, començarà la nova edició del Pati de la Ciència, un projecte de divulgació científica dirigit a xiquets i joves que cada any participen en l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant, i també a qualsevol persona interessada i amb curiositat per la ciència.

La coordinadora d’aquesta iniciativa, la Dra. Isabel Abril, professora del Departament de Física Aplicada de la UA, que dirigeix aquest projecte des de fa onze anys, afirma que aquestes activitats són organitzades cada any amb l’objectiu principal de promoure la cultura científica entre els més joves i fer que els seus primers contactes amb la ciència siguen una experiència positiva, interessant i atractiva.

Per a aconseguir-ho, enguany s’ha dissenyat un programa molt atractiu que permet a xiquets i joves veure la ciència des de la proximitat quotidiana, mitjançant espectacles científics en què es realitzen experiments sorprenents i espectaculars, i tallers científics, Jocs de Ciència, en els quals els xiquets faran els seus propis experiments, cosa que els permet descobrir per ells mateixos la gran importància que té per a la seua formació personal la ciència, presentant-la com un element molt proper a les seues activitats quotidianes, a més de promoure actituds crítiques a través de la interrogació, l’observació i experimentació, introduint el mètode científic com una eina eficaç per a trobar respostes a cada pregunta, explica la Dra. Abril.

La programació de la nova edició del Pati de la Ciència començarà el dimarts 14 de juliol amb l’espectacle científic Química per un tub, el divendres 17 juliol tindrà lloc l’espectacle Física recreativa, i el dimarts 21 de juliol es representarà l’últim espectacle d’aquesta edició, La matemàgia de la ciència. Tots aquests espectacles es podran veure en l’aula CI/0003 de la Facultat de Ciències II. D’altra banda, els tallers científics Jocs de Ciència tindran lloc tots els dijous del mes 2, 9,16 i 23 de juliol, en L’aula GE/1-03M de Geografia.

Com que enguany es commemora l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum, la «samarreta científica» d’enguany està dedicada a Isaac Newton, físic i matemàtic anglès, 1643-1727, que va enunciar la llei de la gravitació universal i va establir les bases de la mecànica clàssica que governen tant el moviment en la Terra com el dels cossos celestes. També destaquen els seus treballs sobre òptica, així com el desenvolupament del càlcul matemàtic. Newton és considerat el científic més gran de tots els temps.

Com tots els anys, es repartirà a tots els xiquets un joguet científic amb la finalitat de subratllar el caràcter lúdic d’aquest projecte de difusió de la ciència.

El Pati de la Ciència és una iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, amb la col·laboració de l’Aula de la Ciència de la UA i l’Institut d’Estudis Catalans.

Activitats programades
  • No hi ha novetats